een dag bij haystaq
 

Werken bij Haystaq is elke dag opnieuw een feestje. Dat kan natuurlijk ook niet anders met een team bomvol enthousiaste, leuke testcollega’s. Zo ook collega Erik Deibert. We hebben hem gevraagd hoe hij bij Haystaq terecht is gekomen en hoe het hem bevalt. Hieronder kun je zijn verhaal lezen:

Vooraf aan de millennium wisseling ben ik gestart als tester in de IT wereld. In deze, toen hectische, periode was iedereen op zoek naar testautomatiseerders en zo ook bij mijn toenmalige werkgever ABZ. Omdat ik affiniteit had met het maken van scripts en kleine programma’s, vroeg de IT manager of ik wilde meewerken aan een testautomatiseringsproject. Deze uitdaging ben ik aangegaan en dat beviel mij zo goed dat ik niet meer uit het testvak ben gestapt; het zit gewoon in mijn DNA. De 7 jaar die volgde heb ik mij binnen ABZ beziggehouden met testautomatisering en performance testen. Daarna brak het moment aan dat het de hoogste tijd werd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Deze nieuwe uitdaging vond ik binnen UPS (bekend van de “brown vans” die de pakketjes rondbrengen). Hier heb ik mij met allerhande testen bezig gehouden, van testautomatisering voor functionele testen tot mobile testing en het opzetten van een teststrategie. Na 10 jaar wilde ik heel graag meer en dat meer zat hem vooral in het omgaan met andere testcollega’s die ook met mij zouden kunnen sparren. Dus wilde ik kijken of detachering iets was voor mij.

Nog niet eerder was ik voor een detacheringsbureau aan het werk tot Haystaq. Waarom Haystaq? Allereerst omdat tijdens het kennismakingsgesprek mij al heel duidelijk werd dat het hier ging om een groep test liefhebbers, mensen waarbij het vak testen op de eerste plek staat en testautomatisering daar vlak onder. Natuurlijk kan testen tegenwoordig niet meer zonder automatisering, maar het testvak is toch waar ik de meeste energie uithaal.

De afgelopen 4 jaar bij Haystaq zijn voorbij gevlogen en ik heb nog steeds het gevoel dat ik een hele goede keuze heb gemaakt. Het team binnen Haystaq is een team van testprofessionals. We hebben onze maandelijkse TestTalks, jaarlijkse weekendje weg en ik doe mee aan een geweldig podcast project waarin verschillende onderwerpen worden aangesneden om ook de buitenwereld enthousiast te krijgen voor het testvak.

Ik heb gemerkt dat Haystaq de medewerker op nummer 1 plaatst en het management niet een management is in een ivoren toren, maar een management waarmee je kunt praten en die meedenkt in oplossingen. Zelf kan ik in ieder geval zeggen: ik ben nog lang niet klaar hier!

Natuurlijk is werken niet het enige in mijn leven en heb ik genoeg vrije tijd over voor leuke dingen. Een grote hobby van mij is om samen met Marieke, mijn vrouw, te koken en recepten te verbeteren en daarna natuurlijk te testen of het gelukt is. Verder heb ik 2 puberdochters waar ik mijn handen vol aan heb. Kortom een dynamisch leven!