Gezellig samenzijn en van elkaars gezelschap genieten. Hoe je het ook viert, Kerstmis vier je samen. Ook bij Haystaq zitten we elk jaar traditiegetrouw tezamen aan het kerstdiner. Helaas gaat 2020 bij ieder de boeken in als het jaar waarin we afstand van elkaar houden, vooral niet samenzijn en moeten thuisblijvenReden voor Haystaq om het kerstdiner dan maar een jaartje aan ons voorbij te laten gaan? Zeker niet! Als we niet naar een restaurant kunnen, dan komt het restaurant toch gewoon naar ons!

Op zaterdag 19 december is het tijd voor het Haystaq team om de handen uit de mouwen te steken. We ontvangen allemaal een box met ingrediënten om zelf ons eigen kerstdiner te maken. Ken je van die kookshows waar de kandidaten ook een box met ingrediënten krijgen, om er vervolgens onder tijdsdruk een culinair hoogstandje van te maken? Hoe leuk we dit idee ook vonden, hebben we toch maar besloten om er geen cook-off van te maken. Het moet natuurlijk wel eetbaar blijven 😉. Daarom trakteren we ons team op een echte topkok die ons gaat begeleiden bij het maken van ons kerstmaal. Want het is niet zomaar een stamppotje wat we in elkaar gaan flansen, nee, we gaan een heus driegangendiner bereiden! Voor de meesten van ons is het dus wel fijn dat we wat extra hulp krijgen van een professional.

Het diner zal bestaan uit een voorafje met vis, gevolgd door een heerlijk tussengerecht en daarna kunnen we genieten van een lekker stuk vlees bij het hoofdgerecht. Uiteraard zijn deze gangen niet compleet zonder allerlei lekkere bijgerechten. Wat hulp in de keuken is daarom wel fijn. Onze topchef is er online bij, zodat alles volledig coronaproof is. Hij zal bij allen een online interviewtje in de keuken doen, zodat de rest ook kan zien wat iedereen aan het kokkerellen is. Daarnaast willen we ons team de chaos die bij sommigen in de keuken zal ontstaan natuurlijk niet onthouden 😉.

Na ongeveer anderhalf uur ploeteren in de keuken, staat er dan eindelijk bij iedereen een volwaardig kerstdiner op tafel. Dan is het tijd om neer te ploffen en alles onder het genot van een heerlijk wijntje, want dat hebben we natuurlijk ook voor het Haystaq team geregeld, en elkaars online gezelschap te verorberen. Waar de één een nieuw talent bij zichzelf zal ontdekken, zal de ander niet kunnen wachten om volgend jaar weer als vanouds te tafelen in een restaurant. Waar het om gaat is dat we het samen hebben gedaan, precies zoals elk jaar. 

Wij wensen iedereen, zeker in deze rare tijd, warme en vooral liefdevolle feestdagen toe! 🥂💛

Team Haystaq