Wat is een ketentest?

De ketentest - ook wel bekend als end-to-end (E2E) testing, doorlooptest en systeemintegratietest - is essentieel bij de integratie van een systeem met andere systemen. Wanneer één of meerde bedrijfsprocessen worden doorlopen over een aangesloten reeks van systemen, is het belangrijk om deze test uit te voeren. Hierbij wordt er gecontroleerd of de processen en systemen correct zijn geïntegreerd en samen een werkend geheel vormen. Haystaq helpt organisaties bij de opzet én uitvoering van ketentesten. Zodra twee of meer informatiesystemen aan elkaar gekoppeld zijn, komt de ketentest dus om de hoek kijken. Het integreren van meerdere systemen is een complexe en foutgevoelige taak. Hoewel de gekoppelde systemen al afzonderlijk van elkaar getest zijn en goed werken, moeten ze ook in samenhang met elkaar getest worden.

Waarom een ketentest?

Het uitvoeren van een ketentest is nodig om te beoordelen of de gehele keten correct werkt. Of het nu gaat om een volledig nieuw systeem of een aanpassing op een bestaand systeem, het is wenselijk om de test zo 'productie-like' mogelijk te testen. Het komt namelijk regelmatig voor dat de betrokken systemen door diverse teams, afdelingen of zelfs bedrijven worden ontwikkeld. Betrokkenen van een afzonderlijk systeem zijn wel op de hoogte van de eigen functies binnen het proces, maar het totaaloverzicht ontbreekt. Daarom moet de beoogde werking van het systeem worden nagespeeld, wat de ketentest maakt tot een belangrijke, nauwkeurige en tijdrovende activiteit.

Voordelen

Complexe interacties testen

Productieproblemen naspelen

Hoogst mogelijke dekking per test

Voordelen

Kortere doorlooptijd 

Bevat minder fouten

Lagere kosten

Onze diensten

Haystaq is een jong en dynamisch bedrijf met een specialisatie in testautomatisering. Wij helpen bedrijven met het verbeteren van hun softwareontwikkeling. Door ondersteuning te bieden bij het kiezen van de beste teststrategie, de implementatie hiervan en het selecteren van de juiste tools, zorgen wij dat zij de concurrentie steeds een stap voor blijven.

Ben jij ook op zoek naar gepassioneerde, ervaren testers die jouw organisatie kunnen helpen bij testautomatisering? Haystaq staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!