Gelukkig blijft Haystaq in deze tijd doorgroeien. We hebben meer dan voldoende werk en zijn dan ook blij dat we in Q1 elke maand een nieuwe, enthousiaste collega welkom hebben kunnen heten, waaronder Iwan, Eda en David. Allen hebben al lang ervaring elders en konden bij ons snel van start met verschillende opdrachten. Inmiddels helpen ze onze klanten alweer enige tijd met het verbeteren van hun testautomatiseringsomgeving. In de tussentijd zijn wij razend benieuwd naar hoe zij het vinden om deel uit te maken van het Haystaq-team. We hebben Iwan gevraagd waarom ze voor ons hebben gekozen en hoe het tot nu toe bevalt. Hierna kan je zijn verhaal lezen:

 

Eind 2020 heb ik besloten dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Haystaq stond al een tijdje op mijn radar, helemaal toen Bas via LinkedIn contact met mij opnam om eens te praten. De afgelopen jaren is Haystaq meerdere keren in
beeld gekomen. Een aantal keer op de bekende events van TestNet met consultants van Haystaq gesproken en gedurende 2020 door recruiters die mij hier wilden plaatsen.

Met zoeken naar een nieuwe uitdaging waren een aantal zaken voor mij van belang, welke ik binnen Haystaq heb gevonden. Zo vind ik het belangrijk om met gelijkgestemden samen te werken. Naast dat mijn directe Haystaq collega’s allemaal dezelfde werkpassie delen, zijn ook de opdrachten van een dermate niveau dat je hier gelijkgestemden in vind. En als je bij een klant wordt geplaatst, dan vind ik de binding met het eigen bedrijf erg belangrijk. Tijdens de gesprekken met de consultants werd aangegeven dat hier veel aandacht aan wordt besteed. Naast de maandelijkse technische bijeenkomsten zijn er ook regelmatig informatieve bijeenkomsten en uitjes. Eerlijk is eerlijk, hier is Haqstaq natuurlijk niet uniek in maar bij de informatieve samenkomsten is de inwendige mens erg belangrijk. En doordat Haystaq een klein bureau is, ken je elkaar snel redelijk goed.

Tijdens dezelfde gesprekken merkte ik al snel dat er een no-nonsense houding is en dat men eerlijk en recht door zee is. Dat waardeer ik in leidinggevende en collega’s. Ook de vrijheid die men heeft, werd door allen onderschreven. Je merkt deze vrijheid echt in alles, van keuze laptop en mobiliteit tot inschrijven op opdrachten en ontwikkeling. En zo ervaar ik dat inmiddels ook 😊

Zodra het duidelijk was dat ik Haystaqer werd, werd ik uitgenodigd voor alle bijeenkomsten. Helaas door de lockdown allemaal online, maar toch voelde het als een warm bad. Vanaf dag 1 kwam ik onder de hoede van een collega die mij wegwijs maakte in het reilen en zeilen binnen Haystaq. Na ruim 1 week in dienst te zijn, had ik een leuke opdracht en kon de volgende maand beginnen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Een opdracht waarbij ik veel te bieden heb en ook veel kan leren.

De zaken rondom de opdracht werden tot in de puntjes geregeld door Liesbeth en Brenda en ik hoefde mij niet bezig te houden met de organisatie. Bij vragen of regeldingetjes kan ik terecht bij Brenda en zij reageert bijna altijd binnen een uur. Voor technische vragen kan ik terecht bij al mijn collega’s, dat ik ook wel fijn.

De afgelopen maanden heb ik mijn collega’s eigenlijk alleen maar online gezien. Ook dan wordt er af en toe aan de inwendige mens gedacht en wordt vanuit kantoor iets lekkers opgestuurd. Begin dit jaar een spelletjespakket met allerlei snacks en net voor de Paasdagen een Passpakket met allerlei zaken voor de Paarbrunch. Ik kijk al uit naar de meetings die we live kunnen doen zodra dat weer mogelijk is.

Kortom, een leuke club mensen en alle ruimte om je eigen carrièrepad te volgen!