tosca
 

Continu testen is een kritiek proces binnen de levenscyclus van softwareontwikkeling. En laat dat  testen nou net onze taak zijn 😉. Eén van de tools waar Haystaq veel kennis van heeft is Tricentis’ Tosca. Deze tool wordt gebruikt om end-to-end testen te automatiseren. Omdat Tosca veel verschillende opties heeft, kan het ingewikkeld zijn om deze tool effectief in te zetten. Ons team bestaat uit ervaren en gepassioneerde testers die kunnen helpen bij de implementatie van het eerste begin. Wel zo makkelijk. En we gaan nog een stapje verder.

Naast dat we hulp bieden bij de architectuur en implementatie van Tosca, zijn we nu ook gekwalificeerd om de trainingen van Tricentis te verzorgen! Dus geen gedoe meer met verschillende partners, bij Haystaq zit je in één keer goed.

Tosca maakt gebruik van model-based en risk-based testing. Model-based testing zorgt ervoor dat technische aspecten van het systeem los worden opgeslagen en pas worden samengevoegd tijdens de testuitvoering. Op deze manier is het makkelijk om bij aanpassingen in één van deze zaken iets aan te passen. Met risk-based testing is eenvoudig te zien wat de afdekking is van de risico’s. Doordat onze testers deze elementen stapsgewijs kunnen implementeren, zijn bedrijven in staat om ongekende automatiseringspercentages te behalen en tegelijkertijd de bedrijfsrisico’s maximaal in te dekken. Bovendien biedt Tricentis ook een model-based test automation (MBTA), zodat testers met minder ervaring ook automatiseringsexperts kunnen worden. En daar houden we van.

Benieuwd wat we kunnen betekenen op het gebied van Tricentis’ Tosca? Kom gerust eens bij ons langs of plan een online meeting.