Wat is performance testen?

Je wilt natuurlijk dat jouw website en applicatie optimaal presteren om zo klanten 24 uur per dag en 7 dagen per week van dienst te kunnen zijn. Een goede performance is dan ook essentieel voor je organisatie. Door de professionals van Haystaq performance testen te laten uitvoeren, krijg je inzicht in de prestaties en stabiliteit van je systemen, inclusief de risico's die eraan verbonden zitten.

Succesvol testen

Voordat we starten, stemmen we eerst met jou de opdracht af. Op basis van jouw wensen stellen we één of meerdere soorten performance testen voor. Bij deze testen kijken we specifiek naar waar mogelijke knelpunten liggen, bijvoorbeeld omdat ze zelf door de organisatie zijn vastgesteld of het waarschijnlijk is dat er op dat punt problemen voor kunnen komen. Hierbij kun je denken aan te hoge reactietijden van applicaties, onvoldoende bandbreedte of te lange verwerktijden van business logica.

Daarna stellen onze professionals vast aan welke eisen het systeem moet voldoen. Wij helpen je hierbij graag met het bepalen van realistische en concrete eisen. Dit kunnen we doen op verschillende manieren, zoals onder meer het afleiden van requirements uit ontwerpen.

Aan de hand van bovenstaande informatie maken we een testplan, waarin staat wat je kunt verwachten van het performance testen, wat het je gaat opleveren, wanneer de test gaat plaatsvinden en hoeveel de kosten zijn.

Tot slot volgt het uitvoeren van de performance testen en presenteren we de resultaten. Hierbij krijg je niet alleen een weergave van de verzamelde data, maar ook wat de oorzaak is van de eventuele performance problemen en hoe deze kunnen worden opgelost.

Onze diensten

Wij van Haystaq zijn een jong en dynamisch bedrijf waarbij we ons gespecialiseerd hebben in testautomatisering. Onze ervaren testers helpen onder meer organisaties met de verbetering van hun softwareontwikkeling. Bovendien ondersteunen we bij het bepalen van de beste teststrategie, de implementatie en de selectie van de juiste tools. Zo blijf je de concurrentie steeds een stapje voor.

Wil jij ook performance testen laten uitvoeren door gepassioneerde, vakkundige testers? Of wil je meer informatie over onze andere diensten? Het Haystaq team staat voor je klaar. Neem contact met ons op door te bellen naar 085 - 0604808 of stuur een mail naar info@haystaq.nl en vraag naar de mogelijkheden!