Bij mStack, group9 en Haystaq werken we als collega’s vaak op diverse projecten. Naast deze projecten houden we altijd graag contact met elkaar. Dit doen we door social meetings waar de ene keer een stukje techniek centraal staat en de andere keer een ontspannen activiteit wordt ondernomen. Naast deze zaken is er nog iets anders dat door een grote groep graag gedaan wordt. En dat is sporten. En bij sporten hoort ook samen sporten. Zo hebben we samen al deelgenomen aan diverse kwart, halve en hele marathons, diverse toertochten op de racefiets en bootcamps. 2 maanden geleden kregen we hierbij wel een uitdaging op het moment dat corona ook ons land trof. Het voorjaar stond voor de deur en samen sporten leek niet meer mogelijk, alhoewel….

#flattenthebelly

Er waren een aantal collega’s die hier een oplossing voor bedacht hebben. Het begon eenvoudig met het oprichten van een appgroep onder de originele naam #flattenthebelly. De naam zegt al wat het doel hiervan was. Lekker sporten en zo op gewicht blijven. In tijden van corona ging het al direct over de bekende 1,5 meter. Om de humor er een beetje in te houden hebben we dit aangepast naar 1,8 meter omdat dit de lengte is van één van de oprichters van onze BV’s 😊. Er gaan echter ook andere anekdotes en legendes rond over de oorsprong van het getal 1,8, die allemaal te herleiden zijn naar het sportieve talent en doorzettingsvermogen van een van onze oprichters. In ieder geval is 1,8 een mooi getal om te gebruiken als eenheid. Niet de afstand, maar als de eenheid waarin we gingen meten. Voor elke 1,8 kilometer die iemand af zou leggen krijgt iemand 1 “Bas” punt (BP). We zijn niet voor niks allemaal ontwikkelaars dus er moest natuurlijk een stukje automatisering toegevoegd worden. Gelukkig biedt Strava een API waardoor de data van alle collega’s die sporten eenvoudig te vergaren was. Wat volgde waren een aantal verschillende competities:

  • Wandelen
  • Wielrennen
  • Hardlopen
  • Overige

Binnen elke competitie wordt er gestreden om de meeste BP’s totaal en om de meeste BP’s in één  activiteit. Dit eindigde allemaal in een mooie strijd waarbij iedereen op zijn eigen niveau mee kon doen. Het motiveert toch elke keer weer om net weer even die ene collega voorbij te gaan in de ranglijst 😊. En het levert ook veel leuke gespreksstof op in de appgroep waardoor we met z’n allen, op afstand, toch erg leuk contact met elkaar hebben!

Resultaten

Uiteindelijk is het doel om gewoon gezellig met elkaar met sport bezig te zijn. Wie er in welke categorie op de eerste plaats geëindigd is is dus niet eens zo belangrijk. Om die reden heeft iedereen vorige week een prachtige #flattenthebelly medaille gekregen. 

En wat verder nog ontzettend mooi is om te zien is dat we met z’n allen heel wat kilometers afgelegd hebben:

Wandelen: 2466.50 kilometer
Wielrennen: 8979.39 kilometer
Hardlopen: 2383.18 kilometer
Alternatievelingen: 1292.14 kilometer

TOTAAL AANTAL KILOMETERS: 15.120,21 kilometer

Conclusie

Ondanks corona hebben we ons op sportief vlak de afgelopen 2 maanden uitstekend vermaakt bij mStack, group9 en Haystaq! Ondanks dat iedereen steeds alleen aan het sporten was doen we het toch samen. Dit motiveert, geeft energie en gezelligheid! Tof om met zo’n groep collega’s te kunnen werken en sporten!!