Wat is TAAS?

Testing as a service (TAAS) is een outsourcingmodel waarbij je testactiviteiten laat uitvoeren door een dienstverlener in plaats van interne medewerkers. Je schakelt bijvoorbeeld een consultant in om je werknemers te adviseren en ondersteunen of je besteed een deel van je tests uit. TaaS wordt ook wel on-demand testen genoemd.

TAAS is in principe het meest geschikt voor gespecialiseerde testwerkzaamheden waarvoor niet veel diepgaande kennis nodig is van het ontwerp of systeem. Diensten waarbij het TAAS-model goed werkt zijn bijvoorbeeld geautomatiseerde regressietests, prestatietests, applicatietests en het testen/monitoren van cloudgebaseerde applicaties. Haystaq helpt organisaties bij het uit handen nemen van de volledige testautomatisering. Wij hebben de juiste specialisten in huis, verzorgen de infrastructuur en voeren de testautomatisering uit. Dit doen we tegen eerlijke, heldere en transparante tarieven. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Hoe werkt TAAS?

TAAS houdt dus kort gezegd in dat jouw organisatie een derde partij als Haystaq inhuurt om testprocedures uit te voeren die normaal gesproken intern zouden worden gedaan. Je koopt dan bijvoorbeeld testtools, testsoftware of infrastructuur. TAAS kan betrekking hebben op één onderdeel van de testprocedure, een combinatie van software en infrastructuur of de uitbesteding van de volledige afdeling. Welke vorm het ook heeft, Haystaq neemt een deel van de testverantwoordelijkheden van je over.

Je kunt TAAS inzetten voor geautomatiseerde testprocessen in plaats van je eigen personeel die het handmatig zou moeten uitvoeren. Ook wanneer je zelf niet over de juiste middelen beschikt om de testen zelf uit te voeren, zoals tijd, geld personeel of technologie, kun je bij ons terecht.

Voordelen van testautomatisering

1. Lagere kosten

Als bedrijf hoef je de infrastructuur niet te hosten of personeel te betalen. Daarnaast heb je ook geen licentiekosten of personeelskosten.

2. Pay as you go

Je betaalt alleen voor de diensten die je gebruikt.

3. Minder routineonderhoud

Het interne IT-personeel zal minder routineonderhoud hoeven verrichten.

4. Grote flexibiliteit

Je kunt het serviceplan gemakkelijk aanpassen op basis van jouw behoeften.

5. Minder bevooroordeelde testers

Wij als derde partij voeren de tests met beperkte kennis van je product en bedrijf uit. Intern personeel heeft geen invloed op de test.

6. Gegevensintegriteit

Haystaq zuivert testgegevens en voert tests uit in gesloten omgevingen.

7. Schaalbaarheid

TAAS werkzaamheden kunnen worden aangepast aan de omvang van je bedrijf.

Onze diensten

Haystaq ondersteunt bedrijven het verbeteren van hun softwareontwikkeling. Wij helpen bij het kiezen van de beste teststrategie, de implementatie hiervan en de selectie van de juiste tools. Zo blijf je de concurrent altijd een stapje voor.

Ben jij op zoek naar een model als TAAS? De gepassioneerde, ervaren testers van Haystaq staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!