Wat is Test as a service?

Test as a service, ook wel TAAS genoemd, is een outsourcingmodel waarbij je testactiviteiten niet door interne medewerkers laat uitvoeren, maar door een dienstverlener. Hierbij schakel je bijvoorbeeld een consultant in om je werknemers te adviseren en ondersteunen. Je kan ook een deel van je tests uitbesteden. TaaS wordt ook wel on-demand testen genoemd.

Test as a service is het meest geschikt voor gespecialiseerde testwerkzaamheden. Hiervoor is niet veel diepgaande kennis nodig van het systeem of het ontwerp. Er zijn bepaalde diensten waarbij het Test as a service-model goed werkt. Voorbeelden hiervan zijn, geautomatiseerde regressietests, prestatietests, applicatietests en het testen/monitoren van cloudgebaseerde applicaties. Haystaq helpt organisaties om de volledige testautomatisering uit handen te nemen. Met de juiste specialisten in huis, verzorgen we de infrastructuur en voeren de testautomatisering uit. Dit wordt gedaan tegen eerlijke en heldere tarieven. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan.

Hoe werkt Test as a service?

Test as a service houdt dus in dat jouw organisatie een derde partij, zoals Haystaq inhuurt om testprocedures uit te voeren die normaal de medewerkers intern zouden doen. Je koopt dan onder andere testtools, testsoftware of infrastructuur. Test as a service kan betrekking hebben op één onderdeel van de testprocedure, maar kan ook een combinatie van software en infrastructuur zijn of juist de uitbesteding van een volledige afdeling. Het maakt niet uit welke vorm het heeft, Haystaq neemt een deel van de testverantwoordelijkheden graag van je over.

Test as a service kan je inzetten voor geautomatiseerde testprocessen in plaats van je eigen personeel die het handmatig moet uitvoeren. Zelf wanneer je niet beschikt over de juiste middelen, zoals tijd, personeel, geld of technologie kan je bij Haystaq terecht!

Voordelen van testautomatisering

1. Lagere kosten

Je hoeft als bedrijf niet de infrastructuur te hosten of personeel te betalen. Daarnaast heb je ook geen licentiekosten.

2. Pay as you go

Je betaalt alleen voor de diensten die je gebruikt.

3. Minder routineonderhoud

Het interne IT-personeel zal minder routineonderhoud hoeven verrichten.

4. Grote flexibiliteit

Het serviceplan kan je gemakkelijk aanpassen op basis van jouw behoeften.

5. Minder bevooroordeelde testers

Het interne personeel heeft geen invloed op de test. Wij voeren als derde partij de tests met beperkte kennis van jouw product en bedrijf uit.

6. Gegevensintegriteit

Haystaq zuivert testgegevens en voert tests uit in gesloten omgevingen.

7. Schaalbaarheid

Test as a service werkzaamheden kunnen aangepast worden aan de omvang van het bedrijf.

Onze diensten

Haystaq ondersteunt bedrijven het verbeteren van hun softwareontwikkeling. Wij helpen bij het kiezen van de beste teststrategie, de implementatie hiervan en de selectie van de juiste tools. Zo blijf je de concurrent altijd een stapje voor.

Ben jij op zoek naar een model als Test as a service? De gepassioneerde, ervaren testers van Haystaq staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!