Er worden steeds meer en ook steeds hogere eisen gesteld aan software en applicaties. Het is daarom van belang dat de onderliggende programmatuur uitgebreid wordt getest voordat deze op de markt komt. De test consultants van Haystaq kunnen hierin uitkomst bieden! Zij zorgen ervoor dat de software aan een uitgebreid praktijkonderzoek wordt onderworpen. Zo worden risico's bij toepassing voorkomen. Bovendien wordt er niet alleen getest of alles doeltreffend en vlekkeloos verloopt, maar ook of de software voldoet aan andere voorwaarden, denk aan betrouwbaarheid, veiligheid en gebruikssmak. Zo ben je er zeker van dat je softwareprogramma of applicatie goed wordt ontvangen!

Test consultant werkt kostenverlagend

Alleen de programmatuur testen is niet altijd voldoende. Bij het professioneel testen van software hoort bijvoorbeeld ook het voorzien, herkennen en oplossen van fouten die zouden kunnen voorkomen. Door het inschakelen van een test consultant neemt niet alleen de kwaliteit van de software en/of applicatie toe, maar wordt het ontwikkelproces ook voortvarender. Ieder bedrijf dat regelmatig nieuwe producten lanceert, weet dat het nodig is om al in het initiële traject mogelijke problemen snel op te merken. Hierdoor worden de uitgaven in de ontwikkelfase drastisch verminderd. Continue testen zorgt er namelijk voor dat er minder tijd hoeft te worden besteed aan het ontwerpen van de programmatuur. En dat is natuurlijk wel zo prettig.

Betrouwbaarder product dankzij testen

Het inschakelen van een test consultant heeft nóg meer positieve kanten. Het testen zorgt er dus voor dat er naderhand geen euvels in de software tegen hoge kosten hoeven worden opgelost. Die foutjes heb je namelijk al onderschept. Daarnaast wekt het testen van software ook vertrouwen bij de eindgebruiker. Ga maar na: als uit de bij de verkoop geleverde informatie of een advertentie blijkt dat het product is getest door een deskundige, onafhankelijk partij, wekt dat autoriteit op. Het testrapport fungeert in dit geval eigenlijk als een soort kwaliteitskeurmerk. Het moge duidelijk zijn dat een test consultant in meerdere opzichten een essentiële bijdrage levert aan de ontwikkeling van je softwareprogramma of applicatie.

Onze diensten

Haystaq staat klaar om bedrijven te helpen om de ontwikkeling van hun software te verbeteren. Wij ondersteunen bij het kiezen van de beste teststrategie, de implementatie hiervan en het selecteren van de juiste tooling. Zo zorgen wij ervoor dat ze de concurrentie altijd een stap voor blijven.

Is het moeilijker dan gedacht om gepassioneerde en bovenal ervaren testers te vinden die jouw organisatie kunnen bijstaan in testautomatisering? Bij Haystaq zit je goed. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!