Wat is testautomatisering?

Tegenwoordig zijn er veel organisaties die werken op een agile manier. Idealiter wil je dat er op elk moment een uitrol naar productie mogelijk is. Om dit te bereiken, moeten alle handmatige stappen hiervoor worden geautomatiseerd. Het automatiseren van de testen kan een uitdaging vormen. Toch is het een belangrijke voorwaarde om uit te rollen naar productie. Haystaq helpt organisatie bij de opzet én implementatie van een teststrategie, gericht op testautomatisering!

Voordelen van testautomatisering

1. Kortere markintroductietijd

Door een (groot) deel van de testomgeving te automatiseren, kun je veel tijd besparen die je anders zou besteden aan handmatig testen.

2. Snelle feedback

Door het testen te automatiseren, heb je sneller feedback. Hierdoor kunnen mogelijke fouten meteen worden opgelost.

 

3. Minder kosten

Door de snelle feedback, voorkom je dat bugs naar productie worden gezet. Hierdoor heb je betere kwaliteit, een stabieler product én minder kosten.

4. Nauwkeurigheid

Testers zijn ook maar mensen en dus kan het voorkomen dat er fouten worden gemaakt bij het uitvoeren van handmatige testen. Bij Testautomatisering heb je dit probleem niet. Testers houden zo meer tijd over om nieuwe automatische testen te schrijven met complexere features.

5. Hogere dekking

Het automatiseren van testen vergroot de testdekking van je software. Automatische tests kunnen met gemak vele testcases uitvoeren bij iedere run. Zo bereik je een dekkingsgraad die je nooit zou halen met handmatig testen.

6. Geen barrière tussen developers en testers

Er bestaat geen barrière meer tussen developers en testers. Ze moeten nu immers samenwerken om na te denken over wat er getest moet worden.

Onze diensten

Haystaq helpt organisaties om de ontwikkeling van hun software te verbeteren. Door te assisteren bij het bepalen van de beste teststrategie, de implementatie en het selecteren van juiste tools, zorgen wij ervoor dat ze de concurrentie een stap voor blijven.

Vind je het lastig om gepassioneerde, ervaren testers te vinden die jouw organisatie kunnen helpen bij testautomatisering? Het team van Haystaq staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!